3. Racing
  4. Moto GP a Misano

Moto GP a Misano

Márquez es corona en asfalt italià

Els dies 13, 14 i 15 de setembre s'ha disputat el gran premi de San Marino i Riviera di Rimini al Circuit de Misano, Marc Simoncelli, a Itàlia.

En els primers entrenaments, Marc Márquez va demostrar la confiança que té sobre la seva RC213V ocupant els dos primers llocs durant totes les sessions. Jorge Lorenzo va poder avaluar la seva condició física i va millorar el seu temps de tornada a més d'un segon des de la FP1 a la FP2, obtenint resultats molt positius el primer dia en pista.

Les altes temperatures a la pista van condicionar el transcurs de la sessió classificatòria de dissabte, on els equips es van veure obligats a preparar una bona estratègia de pneumàtics.

Márquez es va mantenir calmat durant el FP3 i va aconseguir passar directe a la Q2 després de patir una caiguda sense conseqüències en els últims minuts del FP4. Va ser un dels pocs pilots que va optar per una estratègia de dues parades però no va poder treure el màxim profit dels seus pneumàtics en les últimes voltes. Tot i així, va obtenir una millor volta de 1'32.742 que el va col·locar en el cinquè lloc de la graella de diumenge. Jorge Lorenzo va seguir la seva progressió durant el segon dia aconseguint el lloc 18 en la graella.

Diumenge, el vigent campió del món va tenir una sortida de carrera ràpida col·locant-se quart al primer revolt i progressant fins al tercer lloc pocs revolts després. Després de passar a Viñales, Márquez es va col·locar segon a roda de Fabio Quartararo al que va perseguir fins atacar a les últimes curves aconseguint la victòria. Aquest primer lloc ho deixa a 93 punts per davant del rival al títol, Andrea Dovizioso i a 6 curses per acabar el campionat.

Amb aquesta victòria número 77 Márquez supera Mike Hailwood i se situa entre els quatre pilots més reeixits de la història de Moto GP.

Jorge Lorenzo va tenir una carrera constant i va aconseguir acabar en la 14a posició, aconseguint de nou sumar punts en el campionat. El pentà campió no va poder aconseguir el seu objectiu d'acabar dins dels 30 segons posteriors al guanyador però patir menys molèsties després de la cursa va ser un bon senyal.

Honda augmenta el seu avantatge a 60 punts en el Campionat de Fabricants mentre que l'Equip Repsol Honda s'acosta a l'Equip Ducati a 25 punts.

En només uns dies es disputarà el següent gran premi de Moto GP d'Aragó que tindrà lloc el 22 de setembre.