3. Racing
  4. Moto GP a Tailàndia

Moto GP a Tailàndia

Marc Márquez guanya el seu vuitè campionat del món

Els dies 4, 5 i 6 d'octubre va tenir lloc el Gran Premi de Tailàndia al circuit de Buriram.

L'activitat en pista es va iniciar el divendres amb els entrenaments lliures. Marc Márquez va començar sent el més ràpid i col·locant-se en primera posició amb un lleuger avantatge respecte als seus rivals. A punt de finalitzar la FP1, Márquez va patir una aparatosa caiguda que el va obligar a anar a l'hospital per descartar lesions. Una estona després el pilot català va tornar a pista per la FP2 acabant el dia satisfet.

Jorge Lorenzo es va mantenir constant durant l'FP1 acabant la sessió 18è i encara que no va poder millorar el que esperava durant la FP2, va retallar gairebé un segon.

Dissabte la pluja va obligar a retardar els primers entrenaments del dia. Després de la tempesta, els pilots van sortir a pista i van millorar els seus temps volta a volta. En els últims minuts de la Q2, Márquez va patir una caiguda sense conseqüències que el va col·locar en la tercera posició de graella, per darrere de Quartararo i Vinyales. Lorenzo iniciaria la carrera en el lloc 19.

A la cursa de diumenge, Márquez tenia davant seu la primera oportunitat de segellar el seu vuitè campionat. Després d’apagar-se el semàfor, Márquez va guanyar una posició i ràpidament es va posar a perseguir Fabio Quartararo, que ocupava el primer lloc. Marc va esperar a les últimes voltes per atacar Quartararo amb alguns avançaments entre els dos pilots però no va ser fins a l'última curva on Márquez va fer l'atac final aconseguint una victòria gloriosa que li assegurava el seu sisè campionat de Moto GP.

Amb 325 punts, nou victòries, 14 podis, nou poles i 10 voltes més ràpides, Marc Márquez es converteix en el Campió Mundial de MotoGP juntament amb l'Equip Repsol Honda per sisena vegada i s'emporta el vuitè Campionat Mundial de la seva carrera. La victòria també és la número 150 d'Honda a la classe de MotoGP, una fita que cap altre fabricant ha pogut igualar.

Jorge Lorenzo va patir una cursa difícil, incapaç de millorar la seva sensació en les condicions més caloroses. Finalment, creuant la línia en el lloc 18, Lorenzo espera la propera cursa al Japó, on espera millorar la seva sensació i resultats actuals.