2. Notícies
  4. 8a Ronda World SBK a Donington Park

8a Ronda World SBK a Donington Park

Jonathan Rea aconsegueix el lideratge del campionat

Els dies 5, 6 i 7 de juliol ha tingut lloc la 8a ronda del campionat de World SBK en el mític circuit de Donington Park, al Regne Unit. Una cita molt especial pels dos pilots del Kawasaki Racing Team atès que corren a casa.

Durant els entrenaments lliures de divendres, Jonathan Rea i Leon Haslam van acabar quart i cinquè respectivament. Durant la FP2 tots els pilots van millorar els seus temps sota unes condicions càlides. Els pilots del KRT es van centrar en trobar la millor configuració per a les seves motos.

Jonathan Rea va guanyar la primera cursa del cap de setmana, declarada en mullat. Després de sortir des de la segona posició en graella, va fer una actuació perfecta acabant amb una bretxa de més de 11 segons respecte al segon, Tom Sykes. Leon Haslam va sortir al costat del seu company d'equip i després de lluitar juntament amb Tom Sykes i Loris Baz va defensar el tercer graó del podi.

Després de finalitzar aquesta primera cursa i amb dos més pendents per disputar, Jonathan Rea es va fer amb el lideratge del campionat per primera vegada aquesta temporada.

Després de la cursa en mullat de dissabte, diumenge els pilots van córrer en sec. A la cursa Tissot Superpole que va tenir lloc al matí, Jonathan Rea va lluitar amb Tom Sykes per aconseguir la victòria. Va aconseguir superar-ho i va marcar distància fins que la cursa finalitzés després d'una bandera vermella. El motor d'un altre pilot es va trencar i va abocar oli en pista causant diverses caigudes, inclosa la de Tom Sykes que després d'aconseguir el segon lloc no va poder arribar al pit lane amb la seva moto i va quedar fora de la classificació. D'aquesta manera, Razgatlioglu i Haslam van ocupar el segon i tercer lloc.

A la segona cursa, Rea va reafirmar el seu lideratge després de lluitar amb Razgatlioglu portant-se així la tercera victòria d'un cap de setmana perfecte. Haslam que partia des de la tercera posició va ser superat per Álvaro Bautista i Alex Lowes, acabant en trec lloc.

Després de finalitzar aquesta ronda, Rea es posiciona en el primer lloc del campionat amb 376 punts per davant d'Álvaro Bautista amb 352. Haslam està cinquè amb 187 punts.

La propera cita tindrà lloc el proper cap de setmana a Laguna Seca, del 12 al 14 de juliol.

Paral·lelament, Ana Carrasco també va disputar aquest cap de setmana una altra cita al campionat de SuperSport300. Després d'iniciar la cursa, Ana Carrasco es va veure a terra a causa del error d'un altre pilot en la primera volta. La murciana va tornar a pista però va acabar dinovena sense aconseguir cap punt.

Va ser un cap de setmana molt accidentat pel que altres candidats al títol tampoc van sumar punts per al campionat. D'aquesta manera, Ana segueix en segona posició empatada a punts amb el tercer i quart classificat.

Tindran una altra oportunitat a Portimao (Portugal) el proper 8 de setembre.