2. Notícies
  4. Gran Premi de Moto GP a Argentina

Gran Premi de Moto GP a Argentina

Marc Marquez es mostra imparable

Els dies 29, 30 i 31 de març s'ha disputat el segon Gran Premi de la temporada 2019 de Moto GP. Aquesta vegada ha estat al circuit de Termas de Rio Hondo, a Argentina.

Divendres va ser el primer dia d'entrenaments on els pilots van poder donar les primeres voltes a la pista. A la FP1 Marc Marquez va ser el més ràpid i va millorar el seu temps gairebé mig segon durant la FP2. Jorge Lorenzo va iniciar el seu procés d'adaptació en la seva Honda RC213V al circuit argentí aconseguint el 14è millor temps en la FP1 mentre que en la segona tanda d'entrenaments va baixar més d'un segon el seu temps.

Durant el segon dia d'activitat, Marc Marquez va tornar a encapçalar els entrenaments marcant el primer 1'38. Jorge Lorenzo va millorar el seu temps respecte al dia anterior de manera que tots dos es van classificar de forma directa per la Q2. Márquez va seguir sent el més veloç i va aconseguir la seva cinquena Pole Position al circuit argentí. Lorenzo va millorar la seva velocitat però una penalització per excedir els límits de la pista va invalidar el seu temps obligant al mallorquí a sortir de la 12a posició.

La pluja durant la matinada de diumenge no va impedir realitzar el Warm Up on els pilots de HRC van rodar durant 20min. Tots els pronòstics anunciaven aigua per la cursa però finalment es van rodar les 25 voltes en sec. Un intocable Marc Marquez es va endur la victòria amb 9.8 segons d'avantatge respecte al segon classificat, Valentino Rossi. A la primera volta Marquez ja va aconseguir un segon d'avantatge i volta rere volta el vigent campió del món es va allunyar fins a 12 segons. Aquesta és la primera victòria de la temporada i la tercera al circuit de Termas de Rio Hondo.

Jorge Lorenzo no va tenir la mateixa sort al seu inici perquè va perdre diverses posicions arribant a estar 21º. Tot i així, el ritme constant del pilot  mallorquí el va fer possible puntuar acabant en la 12a posició.

Després d'aquest resultat, Marc Marquez lidera el campionat amb 45 punts mentre que Jorge Lorenzo ocupa la 14a posició. D'altra banda, Honda es posa al capdavant en el Campionat de Constructors.

La propera cita tindrà lloc del 12 al 14 d'abril al Circuit de les Amèriques a Austin, Texas.