2. Notícies
  4. World SBK a Portimao

World SBK a Portimao

Jonathan Rea augmenta el seu lideratge

Després d'unes llargues vacances, el passat cap de setmana els pilots del WorldSBK van tornar a l'acció en el circuit de Portimao, a Portugal. Al mateix lloc on ara fa dues setmanes van tenir lloc les proves oficials del campionat.

Jonathan Rea va liderar el primer dia d'entrenaments lliures situant-se primer en el FP1 i segon en el FP2. Així i tot, va ser el més ràpid gràcies al bon temps que va fer en la primera sessió. Leon Haslam va ocupar el sisè lloc en la general. Va presentar alguns problemes durant el FP2 i va acabar 12è. Tot i així, va finalitzar el dia entre els sis primers a les llistes combinades.

Tots dos pilots van realitzar els preparatius per a la primera cursa del cap de setmana, confirmant les dades que van extreure del test fa uns dies.

Després del FP3 de dissabte, es va disputar la Superpole on Jonathan Rea va establir un nou record amb un 1'40.372, aconseguint així la pole. Per darrere sortiria el seu company d'equip Leon Haslam, que va aconseguir el segon lloc en la graella. Després de la sortida, Rea va mostrar tenir un ritme fort i ningú el va poder desafiar. Ni el seu rival més proper en el campionat, Álvaro Bautista, que va caure fins a la posició número 16 al final de la primera volta. D'aquesta manera, Rea va aconseguir la desena victòria d'aquesta temporada.

Leon Haslam no va tenir una carrera fàcil. Es va veure incapaç de defensar-se en la recta quan Bautista va arribar en les últimes dues voltes. Tot i així, va guanyar el seu duel personal amb Toprak Razgatiloglu i el pilot de KRT es va veure recompensat amb la cinquena posició.

Diumenge es va disputar la Tissot Superpole a deu voltes en la qual Jonathan Rea va aconseguir una nova victòria, per davant de Bautista. Haslam va ser cinquè, per darrere de Razgatlioglu.

A la segona cursa, Rea va liderar les primeres voltes per davant de Razgatlioglu i Haslam però Bautista va prendre la davantera en la volta 6. Rea va lluitar per retallar l'avantatge amb el pilot de Ducati però finalment va acabar segon, per davant de Razgatlioglu, que va aconseguir la tercera posició. Haslam va finalitzar la cursa en cinquena posició, aconseguint així un hat trick.

A falta de tres cites per finalitzar la temporada, Jonathan lidera el campionat a 91 punts sobre Álvaro i Leon ocupa el cinquè lloc, per davant de Toprak.

Aquest cap de setmana també s'ha disputat el mundial de Supertsport300 on la pilot de Kawasaki Ana Carrasco arribava en segona posició del Campionat del Món de WorldSSP300 a 43 punts del líder, empatada amb altres dos pilots.

La campiona del món va aconseguir un tercer lloc a Portimao. Gràcies a una bona sortida, es va poder situar en el grup del davant aconseguint el tercer esglaó del podi. D'aquesta manera, Ana finalitza la setena ronda del campionat i se situa en tercera posició en el campionat, amb 81 punts i a 47 del líder. Només queden dues carreres per acabar el mundial.

La propera ronda serà del 27 al 29 de setembre al circuit francès de Magny Cours.