2. Notícies
  4. 6è Ronda World SBK a Jerez

6è Ronda World SBK a Jerez

Rea segueix la lluita pel campionat

Els dies 7, 8 i 9 de juny ha tingut lloc la sisena ronda del campionat del món de Superbikes al circuit de Jerez - Ángel Nieto.

Divendres van transcórrer els entrenaments lliures amb normalitat en els quals Jonathan Rea va ser el tercer més ràpid. El pilot es va centrar en la configuració de la moto i la millor opció de pneumàtics. Leon Haslam va ocupar la 9º posició durant el FP1. Va trobar una configuració ideal per a la carrera que li va fer millorar fins la 7a posició de la llista durant el FP2.

Dissabte Rea va sortir des de la pole position en una cursa difícil per al vigent campió del món on durant tota la cursa va tenir problemes d'adherència. Va ser superat pel primer classificat, Álvaro Bautista i va lluitar amb les Yamaha pel pòdium. En l'última volta va intentar avançar a Alex Lowes però van xocar i aquest va anar a terra. La FIM va decidir sancionar Rea amb una posició pel que finalment es va classificar 4t. El seu company d'equip Haslam va començar en el cinquè lloc però el complicat adherència a la pista va fer que caigués fins a la novena posició en carrera.

Diumenge Rea va tornar a repetir pòdium obtenint el quart i segon lloc. Haslam va ser sisè i cinquè, aconseguint importants punts per al campionat.

Jonathan Rea va iniciar la carrera Tissot-Superpole a deu voltes des de la part posterior de la graella després de patir una doble penalització dissabte. Així i tot, es va obrir pas i va acabar quart. Haslam va ser sisè després d'iniciar en cinquè lloc.

La segona carrera va tenir un final inesperat. Álvaro Bautista va caure mentre liderava i Rea va ocupar el seu lloc durant unes voltes fins que Michael van der Mark va decidir lluitar per la primera posició que finalment es va portar a l'acabar amb 18 voltes després d'una bandera vermella. Haslam va treballar dur per trobar-se còmode a la moto i va acabar cinquè.

Després d'aquesta cursa, la classificació del campionat queda més ajustada. Bautista lidera amb 300 punts per davant de Reva amb 259, seguit de Van Der Mark a 188, Alex Lowes a 142 i Haslam a 130.

Paral·lelament, l'equip de SuperSport300 també va treballar dur aquest cap de setmana on la pilot Ana Carrasco va disputar dues carreres amb un resultat satisfactori. La murciana va lluitar en les dues carreres per les primeres posicions ocupant el tercer lloc del pòdium dos dies.

D'aquesta manera, recupera posicions en el campionat situant-se en sisena posició. Tindran una nova oportunitat en la pròxima cita al circuit italià de Misano del 21 al 23 de juny.