2. Notícies
  4. Gran Premi de WorldSBK a Assen

Gran Premi de WorldSBK a Assen

Un cap de setmana protagonitzat pel fred

Els dies 12, 13 i 14 es va disputar la quarta ronda del WorldSBK al circuit d'Assen, a Holanda.

Divendres els entrenaments van transcórrer amb normalitat i els pilots del Kawasaki Racing Team es van centrar en configurar les seves motos per a aquesta nova pista. L'endemà, el fred i la pluja van ser els protagonistes. Després de disputar la FP3 amb normalitat, la Superpole va acabar abans d'hora amb bandera vermella després de la caiguda de dos pilots. La sessió no va ser reiniciada i alguns pilots es van haver de conformar amb la seva millor volta abans de l'accident. Això va col·locar a Leon Haslam en la cinquena posició de la graella i a Jonathan Rea en la vuitena. Tot i així, la primera cursa no es va disputar fins al dia següent. A causa de les baixes temperatures i després de dos intents d'iniciar la carrera, van decidir cancel·lar-la per la seguretat dels pilots.

D'aquesta manera, el diumenge es van disputar les dues curses a 21 voltes en les que Jonathan Rea va acabar en segon i tercer lloc mentre que Leon Haslam va acabar cinquè i vuitè. Les dues curses es van realitzar sota un cel assolellat però amb molt de fred a la pista. Durant la primera cursa on Rea va sortir vuitè, l'irlandès va avançar fins al tercer lloc en tan sols dues voltes i més tard va aconseguir la segona posició que va mantenir des de la volta vuit fins al final. Haslam va haver de lluitar fort amb Alex Lowes per acabar cinquè.

A la segona cursa, Rea va liderar les primeres cinc voltes però un grup de set pilots es va formar i finalment va acabar tercer. Leon Haslam va estar quart durant les primeres voltes però el pneumàtic davanter es va començar a desgastar i finalment va acabar vuitè.

Després d'aquests resultats, Kawasaki supera Honda com el segon fabricant més reeixit en la història de WorldSBK amb 393 podis.

Amb aquesta ronda finalitzada, Jonathan Rea segueix ocupant la segona posició de la taula general a 53 punts del líder, Álvaro Bautista, amb un total de 183 punts, mentre que Leon es manté en el cinquè lloc amb 93 punts.

Paral·lelament, aquest cap de setmana es va disputar la segona cursa del campionat de SuperSport300 on Kawasaki competeix amb Ana Carrasco. La cursa es va disputar el diumenge on Ana va sortir des de la desena posició. Ràpidament es va col·locar en la segona posició però després de perdre alguns segons es va veure obligada a acabar en vuitè lloc.

La propera ronda del campionat tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de maig al circuit italià d'Imola.