2. Notícies
  3. Racing
  4. Jonathan Rea conquesta Aragó

Jonathan Rea conquesta Aragó

Rea torna a conquerir el liderat del WorldSBK després d'un cap de setmana irreprotxable al circuit de MotorLand Aragó. Lowes va mantenir el tipus després d'una caiguda dissabte.

Les motos i la passió del WorldSBK van tornar a Espanya el passat cap de setmana. El circuit de MotorLand Aragó va acollir una nova prova més d'aquest curiós i estrany Mundial, sense l'afició i la proximitat que el caracteritza. No obstant això, les coses no podrien haver sortit millor per a l'equip Kawasaki Racing Team i Jonathan Rea. El nord-irlandès no es va baixar del podi i el seu company, Alex Lowes, va poder tornar a pujar a la seva moto després d'una caiguda dissabte.

El primer dia a Aragó va arrencar amb una espectacular sortida d'Alex Lowes, que va aconseguir col·locar-se primer durant alguns revolts. Lamentablement, va patir un highside que el va deixar fora de la carrera però sense lesions importants. Jonathan va prendre el relleu i es va mantenir en la primera posició durant set voltes, moment en què va ser avançat per Redding. Rea va barallar per aquesta victòria però es va sortir al revolt 12, a poques voltes del final. Una ensopegada que el va portar a barallar-se per la segona posició amb Chaz Davies. Finalment va perdre el duel i va haver de conformar amb una tercera posició en la seva primera cursa a Aragó.

Això sí, a Rea no se li va resistir la Tissot-Superpole. És més, va aconseguir la 25a pole de la seva carrera i un nou rècord a la pista espanyola amb un 1'48.860 de marcador. Per la seva banda, Lowes es va fer amb el quart millor temps i va sortir des de la segona fila de la graella.

Diumenge va ser encara millor per als nostres socis del Kawasaki Racing Team. Rea va aprofitar la primera fila de graella per atacar com mai a la cursa Sprint de 10 voltes. Scott Redding va intentar seguir el ritme del pilot però no va poder fer res davant el ritme del de Kawasaki. Alex Lowes es va veure avançat per Chaz Davies i va acabar sisè.

La dinàmica va continuar en la segona cursa de diumenge. Jonathan Rea va sortir victoriós i va recuperar el liderat del WorldSBK després d’imposar-se al Round Prosecco DOC d'Aragó. La victòria en la prova Sprint li va donar l'energia necessària per a escapar-se en els primers minuts. Scott Redding no va estar prou atent, ni ràpid, per mantenir la segona posició. Semblava tot controlat fins que Rea va cometre un error a falta de quatre voltes del final. Error que va aprofitar Chaz Davies per avançar-lo i posar les coses molt interessants en els últims revolts. El quíntuple campió del món va mantenir la sang freda per recuperar la posició i acabar al comandament de la cursa, aconseguint així la seva quarta victòria d'aquesta temporada. Lowes va acabar novè després d'una pugna d'allò més intensa per la setena posició.

Carrasco a dos punts del Mundial

Anna Carrasco va acabar la primera carrera a MotorLand Aragó com a líder del Campionat del Món de WorldSSP300. Una notícia que hauria d'encapçalar titulars després el com i no el què. La pilot murciana va sortir des de la 11a posició de graella i la seva lluita ha estat àrdua i complicada fins a arribar a les posicions de cap. Un grup de 10 pilots va combatre per emportar-se el Llorer però Carrasco va esperar i va atacar a meitat de carrera, passant de la 10a posició a la 5a. Aviat es va situar després de l'holandès Jeffrey Buis en segona plaça, un mèrit que va saber conservar per sortir líder del campionat dissabte.

La carrera de diumenge no va ser tan positiva per Carrasco. Sortia des de la quarta línia de graella i, tot i col·locar-se ràpidament en vuitena posició, va haver de conformar-se amb creuar la línia de meta sisena. Buis va acabar el cap de setmana a la part alta de la classificació, a només dos punts de la pilot del Kawasaki Provec WorldSSP300.