4. Gran Premi d'Itàlia Oakley

Gran Premi d'Itàlia Oakley

Márquez lluita pel pòdium i Lorenzo suma més punts

Els dies 31, 1 i 2 de juny es va disputar el Gran Premi d'Itàlia Oakley al Autòdrom Internazionale del Mugello.

Durant la sessió d'entrenaments lliures de divendres, menys de mig segon va dividir als nou primers classificats.

Márquez va marcar el ritme des del FP1. Va millorar fins a mig segon en el FP2 i va acabar el dia sent el sisè pilot més ràpid. Lorenzo va estar a menys d'un segon del seu company a la FP1. Al FP2 es va mantenir i va millorar el seu temps a la pista italiana, tot i així, va concloure el dia 20 º. El pilot mallorquí es va preocupar per guardar pneumàtics tous pel dissabte.

Dissabte Márquez va tornar a marcar el millor temps aconseguint la quarta pole de la temporada mentre que el seu company Lorenzo va acabar 17è preparat per a la seva remuntada.

Marc Márquez va acabar 3r en el FP3 i FP4. Va treballar per aconseguir el millor temps i assegurar-se el lloc marcant un nou rècord al Circuit de Mugello.

L'estalvi de pneumàtics de Jorge Lorenzo el va beneficiar al FP3 i FP4, va millorar un segon i va ocupar la 12a posició. Desafortunadament, durant el entrenaments classificatori no va poder millorar el seu temps dels lliures.

Diumenge les condicions caloroses van ser intenses amb una pista a gairebé 50ºC. El vigent campió del món es va enfrontar a Petrucci, Dovizioso i Rins durant gran part de la cursa. Tot i així, tot es va decidir en l'última volta. Petrucci va obrir una petita escletxa que Márquez no va poder aconseguir i va acabar en segona posició a 0.043 del primer classificat. El seu company Lorenzo va sortir fort colocandose 15è a la primera volta i durant la carrera va seguir avançant posicions i evitant problemes aconseguint el 13r lloc.

D'aquesta manera, Jorge Lorenzo suma més punts al campionat mentre que Marc Márquez augmenta el seu avantatge a 12 punts respecte al segon classificat, Andrea Dovizioso. Honda també augmenta el seu avantatge en 6 punts respecte a Ducati en el Campionat de Constructors.

Els pilots del campionat podran descansar una setmana fins a la propera cita que tindrà lloc del 14 al 16 de juny al Circuit de Barcelona-Catalunya.