2. Notícies
  3. Racing
  4. Ment freda de Márquez al GP de València

Ment freda de Márquez al GP de València

Després d'una caiguda molt dura dissabte, que li va impedir passar a la Q2 en la classificació, Alex Márquez va acabar setzè diumenge passat. Stefan Bradl va creuar la línia de meta catorzè, sumant dos punts peel seu marcador de la general.

Ha estat un cap de setmana complicat a València. La pluja i les baixes temperatures han fet de les seves tant en els entrenaments com en la ronda de classificació, un entorn completament diferent al de la cursa de diumenge. En aquestes condicions, Alex Márquez va patir una caiguda esgarrifosa quan lluitava per entrar a la Q2 de dissabte. Per sort, i després de passar per la Clínica Mobile de MotoGP, el rookie del Repsol Honda Team va poder confirmar la seva participació en la següent jornada. Tal com ell mateix ho va explicar a l'acabar la classificació: "M'he donat un fort cop al maluc i la zona lumbar, al cap d'un minut he pogut recuperar-me i he tractat de sortir amb la segona moto, però quan l'adrenalina va desaparèixer, estava clar que no podia fer una altra volta. Ara hem de veure com serà el dolor demà".

Tot i els dolors, derivats d'aquest impacte, el petit dels de Cervera va sortir a per totes des de la vintena posició. El seu company d'equip, Stefan Bradl, va sortir des de la divuitena posició després de quedar-se a menys d'un segon de la passada a la Q2. La cursa va començar amb un clima i una temperatura molt diferent a la resta de la setmana. L'elecció dels pneumàtics va ser clau i Alex Márquez s'enfrontava a una carrera complicada, tant física com mentalment. Per sort, i gràcies a la paciència i finor que el caracteritza, el jove pilot va aconseguir acabar a València i fixar el seu pròxim desafiament a Portugal.

Stefan Bradl es va adaptar millor als canvis de situació de la pista i es va mantenir ferm durant les 27 voltes al traçat de Xest. Va creuar la línia de meta catorzè, aconseguint dos punts més per a la seva classificació al Mundial. El Circuit Ricardo Tormo ha estat l'encarregat d'acollir aquest GP de València. Com a dada curiosa, aquest GP no ha estat l'últim del calendari, com és habitual, però sí que ha estat l'encarregat de decidir al Campió del Món de MotoGP 2020. Des Puig volem felicitar Joan Mir i a l'equip Suzuki per aconseguir un Mundial del més caòtic i significatiu per a la signatura.

Mala sort per als de Forward

València li ha posat les coses molt complicades als de MV Agusta Forward Racing Team. Aquest segon cap de setmana al Circuit Ricardo Tormo ha estat una muntanya russa d'emocions i resultats. Stefano Manzi va demostrar el potencial de les MV Agusta dissabte, assolint la primera pole històrica per a la signatura després de 45 anys i una volta rècord d'1 minut 34 segons 418 mil·lèsimes. No obstant això, i quan es trobava lluitant per les posicions de dalt, l'italià s'ha anat a terra a 15 voltes del final. El seu company, Simone Corsi no s'ha trobat còmode en el traçat valencià i va creuar la línia de meta en dissetena posició.

Aquest resultat mostra les opcions de la MV Agusta a Moto2 i també posa en relleu les capacitats innates de Stefano Manzi. Un pilot que arribarà amb més ganes que mai a el traçat de Portimao, on se celebrarà l'última carrera del Mundial el cap de setmana del 20 al 22 de novembre.