Què estàs cercant?
  2. Notícies
  4. Moto GP al Japó

Moto GP al Japó

Marc Márquez aconsegueix la victòria i Honda guanya el Campionat de Constructors

Els dies 18, 19 i 20 es va disputar la dècima sisena trobada de la temporada al mític circuit Twin Ring Motegi al Japó.

Divendres es van disputar els primers entrenaments lliures davant unes condicions fresques. Marc Márquez va ser constant durant tot el dia i va aconseguir ser el tercer pilot més ràpid. Jorge Lorenzo segueix avançant i va tenir un primer dia positiu al circuit japonès acabant el dia 17 º.

La pluja va fer acte de presència durant la matinada de dissabte i part del matí. Els pilots de HRC van sortir a pista per avaluar les condicions i van continuar millorant els seus temps.

Durant el segon entrenament del dia, la pista va començar a assecar-se i Marc Márquez va demostrar les seves habilitats en condicions mixtes deixant un marge de 1.342 segons per davant dels seus rivals. La seva confiança va seguir durant la Q2 on va ser el més ràpid i va aconseguir la pole número 90 de la seva carrera al Gran Premi.

Jorge Lorenzo no va poder millorar els seus temps a causa de les condicions mixtes i es va classificar 19è a la Q1.

Després de donar inici la cursa, Marc Márquez va guanyar avantatge ràpidament. El seu perseguidor més proper, Fabio Quartararo, va intentar respondre al ritme del vuit vegades campió que va tenir prou amb tres voltes per obrir una bretxa de més d'un segon. Durant la carrera, Márquez va aconseguir augmentar el seu avantatge a dos segons, però en les últimes voltes va baixar el seu ritme i va creuar la línia a 0.870 segons, per davant de Quartararo.

La victòria de Marc Márquez li va valer a Honda per guanyar el Campionat de Constructors de Moto GP per 25a vegada. A més, amb aquesta victòria número 54, Marc Márquez empata amb el llegendari Michael Doohan com el pilot més exitós d'Honda a Moto GP.

A l'altre costat del box, Jorge Lorenzo va creuar la meta en 17a posició. Encara que Lorenzo no està satisfet amb el resultat, va reconèixer tenir molt bones sensacions. Des de la seva tornada després de la lesió, ha estat el marge més petit que ha aconseguit entre ell i el guanyador de la cursa.

El Campionat del Món de Moto GP ara es dirigeix ​​al Gran Premi d'Austràlia a Phillip Island que es disputarà del 25 al 27 d'octubre.