2. Notícies
  4. Gran Premi de Gran Bretanya

Gran Premi de Gran Bretanya

Marc Márquez aconsegueix un nou podi i Jorge Lorenzo es reincorpora

Els dies 23, 24 i 25 els pilots de Moto GP van viatjar fins al circuit de Silverstone per disputar el gran premi de Gran Bretanya.

Els entrenaments lliures del divendres van transcórrer amb normalitat en el recentment asfaltat circuit anglès. Marc Márquez va agafar avantatge ràpidament retallant fins a 2 segons el temps per volta finalitzant el dia en segon lloc a la general, amb una caiguda sense conseqüències. Jorge Lorenzo va afrontar el seu primer dia amb cautela, tot i així, va poder millorar el seu temps per volta prop d'un segon i mig.

Amb una pista en perfectes condicions, el dissabte els pilots van disputar els entrenaments classificatoris. Els temps per volta milloraven ràpidament en cada sessió, però ningú va poder baixar del 1'58.168 que va marcar Marc Márquez i que li va atorgar la 60a pole position en Moto GP després de disputar un total de 120 en la seva carrera esportiva. El vigent campió del món va demostrar un ritme de carrera fort i constant. El seu company d'equip Jorge Lorenzo també va seguir una línia de millora sessió rere sessió.

Diumenge i sota un cel clar es va disputar el gran premi de Gran Bretanya. Després del començament de la carrera Márquez va agafar el lideratge evitant així l'incident del rival més pròxim del campionat, Andrea Dovizioso que va protagonitzar una aparatosa caiguda després de saltar per sobre de la moto de Fabio Quartararo, el potencial aspirant al podi. Amb els rivals més pròxims fora de carrera, Marc Márquez va liderar tota la carrera i va establir un nou record de tornada de carrera de 1'59.936. Alex Rins va perseguir sense censar al vigent campió i en l'últim revolt Márquez es va veure obligat a tancar l'accelerador perdent la victòria per 0.013s i conformant-se amb el segon lloc del podi. D'aquesta manera, Márquez augmenta el seu avantatge en el Campionat del Món de Moto GP amb un avantatge de 78 punts amb set curses per disputar.

Jorge Lorenzo va començar el gran premi de la Gran Bretanya amb l'objectiu de finalitzar la cursa tenint en compte la seva condició física. El mallorquí va acabar en el lloc 14 recompensat amb un parell de punts.

Honda es posa a 45 punts de Ducati en el Campionat de Constructors i porta a l'Equip Repsol Honda a 36 punts de l'Equip Ducati en el Campionat d'Equip.

Les carreres de reprendran al GP de San Marino que tindrà lloc del 13 al 15 de setembre.