Què estàs cercant?
  2. Notícies
  4. Top 10 per a Marc i Pol a Assen

Top 10 per a Marc i Pol a Assen

Una impressionant remuntada veu a Marc Márquez acabar en setè lloc després de començar en la vintena posició, mentre que Pol s'assegura un altre top 10.

El Gran Premi dels Països Baixos va començar sota un cel ennuvolat que, a poc a poc, va anar a més donant pas a una pluja que va acompanyar els pilots ja a la tarda. L'equip Repsol Honda va fer bé a aprofitar al màxim les sessions matinals, que van resultar ser crucials ja que la pluja de després va fer que tant Marc Márquez com Pol Espargaró caiguessin de les seves Hondas i acabés el dia per a ells.

El cap de setmana de Pol va començar bé en els entrenaments lliures 1, mantenint-se entre els dos primers durant gran part de la primera sessió. Un temps d'1'33.183 el va veure acabar a 0.111 segons del primer lloc, bastant satisfet de la seva primera actuació a Assen. Després, una caiguda en el revolt 5 i la pluja posterior van fer que Espargaró no pogués millorar el seu temps a la tarda, tot i que va acabar el dia segon a la general igualment.

A l'altre costat del box del Repsol Honda Team, Marc va començar el dia amb ganes després de la seva emotiva victòria a Alemanya. Una primera sessió productiva va ajudar a Márquez a establir les bases per al que seria el cap de setmana, millorant gairebé immediatament el seu temps al principi de la FP2. No obstant això, una forta caiguda en el revolt 10 va obligar a el #93 a acabar la jornada abans d'hora, encara que lliurant-se de qualsevol lesió important.

Pol Espargaró va continuar demostrant la bona forma en què es troba el dissabte, mantenint la seva RC213V constantment dins dels deu primers. La FP3 la va aconseguir acabar en tercer lloc, amb un temps de 1'32.641. Després d'uns molt competitius lliures 4, Espargaró es va dirigir a la sessió de qualificació a punt per competir, però una mala elecció de pneumàtics davanters li va valer el lloc 11 de la graella.

Marc, per la seva banda, va tornar a la pista per als lliures 3, encara una mica adolorit del dia anterior. En tan sols unes poques voltes, el vuit vegades campió del món ja havia millorat el seu temps de divendres, buscant un lloc a la Q2. Menys de 0,2 segons es va interposar entre Márquez i un resultat entre els deu primers. Desafortunadament, una caiguda en els minuts finals va acabar amb les possibilitats de Marc d'avançar a la Q2, obligant-lo a començar la cursa del dia següent des de la vintena posició.

La novena prova del Campionat del Món de MotoGP 2021 es va celebrar sota un cel clar al històric circuit d'Assen, i amb bones sensacions per als dos pilots de l'equip Repsol Honda, que van acabar el Warm Up matutí entre els deu primers, mostrant un ritme molt prometedor.

Marc Márquez va protagonitzar una primera volta impressionant, acabant-la en el 12è lloc. En només tres voltes, Márquez ja havia recuperat un total de deu posicions i s'havia unit al grup que encapçalava la cursa. El ritme constant del de Cervera i diversos errors dels pilots que el precedien van fer que Marc pugés fins a la setena posició, després d'atacar a Aleix Espargaró. Finalment, va acabar en aquest setè lloc, bastant satisfet d'haver recuperat ni més ni menys que 13 posicions durant el transcurs de la cursa.

Un inici frenètic de carrera va posar entre les cordes a Pol Espargaró, que va lluitar per mantenir la seva posició en el grup davanter. El de Granollers es va mantenir ferm en aquesta lluita, assentant-se en el lloc 11 durant la major part de la cursa. Després de creuar la línia de meta en el desè lloc, Espargaró començarà les vacances amb 41 punts a la butxaca.

Després de cinc setmanes de descans, el Campionat d'el Món de MotoGP tornarà a l'acció el 8 d'agost al Gran Premi d'Estiria, amb els pilots de Repsol Honda a punt per afrontar la segona meitat de la temporada 2021.