2. Notícies
  3. Racing
  4. Rea surt líder de Montmeló

Rea surt líder de Montmeló

Jonathan Rea va signar un dissabte impecable per a l'equip Kawasaki Racing Team, amb victòria a la primera cursa i la superpole. Manté el lideratge del campionat.

L'equip Kawasaki Racing Team jugava a casa aquest cap de setmana de WorldSBK. El circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló acollia una nova prova d'aquest estrany però entretingut 2020. El clima va canviar durant la sessió d'entrenaments lliures i classificació, passant de l'asfalt sec del matí a la pluja esperada de la tarda. Per sort, Rea i el seu equip van poder treballar en el sistema de frenada per trobar l'equilibri necessari. El pilot espanyol va ser el més ràpid a la tarda, amb pista relliscosa. Lowes va arribar recuperat dels seus problemes de salut però es va haver de conformar amb la 14ª posició en els lliures, un toc que el va ajudar a conèixer millor la seva moto en condicions adverses.

El clima tampoc va ajudar durant les primeres hores de dissabte però Rea i Lowes es van obrir camí en la FP3, acabant primer i setè respectivament. Els pilots del Kawasaki Racing Team ho van donar tot durant la classificació per a la carrera a Montmeló i Rea va aconseguir 2,62 segons d'avantatge respecte a Scott Redding. Alex no va acabar de sentir-se còmode amb el tren posterior però va lluitar per acabar entre els deu primers.

La Tissot-Superpole va ser més del mateix per Rea, que va aconseguir el seu quart èxit consecutiu i la victòria 27 de la seva carrera. Dades que el converteixen en el tercer millor pilot en la història del WorldSBK, una fita que esperem superi i de lluny. Lowes va acabar vuitè en la cursa esprint, el que li va permetre guanyar una posició per la sortida de les proves llargues a Catalunya.

Va arribar el moment de la cursa i el sol havia assecat la pista de Montmeló. El ritme va pujar i Rea es va sentir confortable als comandaments de la Ninja ZX-10RR, el que li va permetre liderar la cursa fins a la bandera de quadres. És més, el pilot va marcar un nou rècord de tornada i la seva novena victòria aquest 2020. La seva felicitat era palpable a l'acabar la jornada de dissabte i respondre a les preguntes de la premsa. Jonathan Rea, va declarar: "Va ser molt bo guanyar aquí. Tenia molta motivació en aquesta cursa. És la cursa de casa, del meu equip, i Ana Carrasco no va poder estar aquí a la WorldSSP300, així que aquesta victòria va per a ella, i també pel meu avi, ja que avui es compleixen 27 anys de la seva mort. Feia servir això per donar-me força en la cursa, mai descansar i mai rendir-me.

Diumenge va ser una mica diferent per als pilots del KRT, que no van brillar tant com el dia anterior. Això no vol dir que Rea no ho donés tot des de bon matí, durant la Super Pole Race, lluitant amb un Van der Mark molt encertat. Finalment, el pilot de Kawasaki va creuar la primera bandera del dia en segona posició seguit de Loris Baz. Lowes va acabar aquesta prova ràpida en setena posició. Un resultat gairebé idèntic a la vuitena posició que aconseguiria en la carrera de diumenge. Una prova que va resultar més complicada del que s'esperava per Rea, que va terminar quart, però que no li ha afectat en la classificació general. Segueix sent líder del WorldSBK 2020 i es presentarà com a tal en la Pirelli French Round celebrada de el 2 a el 4 d'octubre a Nevers Magny-Cours (França).

Ànim Ana Carrasco

Rea es vestia amb una samarreta molt especial el dissabte. S'hi llegia "Ride like a Girl" en honor a la pilot Ana Carrasco, que va patir una dura caiguda durant els entrenaments d'Estoril. L'espanyola ha hagut de ser operada en dues ocasions de l'esquena, per fractura a la columna dorsal. Des Puig li volem enviar tot el suport i la força del nostre equip. Esperem veure't aviat a sobre d'una moto!