3. Racing
  4. GP San Marino e Riviera de Rimini

GP San Marino e Riviera de Rimini

Márquez segueix el seu guió i augmenta més el seu avantatge

Els dies 7, 8 i 9 de setembre va tenir lloc al circuit italià de Misano el gran premi de San Marino i Riviera de Rimini. Després de la cancel·lació de l'última cursa al circuit de Silverstone, els pilots estaven més que preparats per disputar aquest gran premi.

Durant el matí d'entrenaments de divendres, els pilots de HRC van treballar en la configuració de les seves motos. A la tarda, Márquez es va centrar en buscar la velocitat a l'asfalt italià aconseguint el millor temps provisional del dia. Dani Pedrosa va millorar el seu esforç de l'FP1 a la FP2 però no va ser suficient i es va quedar a 20 mil·lèsimes d'un lloc entre els 10 primers.

En la sessió classificatòria de dissabte Marc Márquez va protagonitzar una de les seves gestes, caient a falta de pocs minuts d'acabar l'última sessió d'entrenaments i tirant a córrer cap al box per pujar a la seva segona moto i poder millorar el temps. Finalment, es va quedar amb el cinquè millor temps sortint des de la segona fila de la graella. Dani Pedrosa va ser el més ràpid en la Q1 però no va poder millorar en l'última sessió i es va quedar en la quarta fila.

Diumenge Márquez va fer història un cop més igualant a Mike Hailwood amb el 7è podi en totes les categories. El vigent campió del món va acabar la carrera en segon lloc, per darrere d'Andrea Dovizioso que es va endur la victòria. D'aquesta manera, Márquez augmenta el seu avantatge a 67 punts sobre el seu nou perseguidor a la classificació general, Dovizioso. Al seu torn, Honda lidera el Campionat Mundial de Constructors i HRC el Campionat Mundial d'Equips.
D'altra banda, Pedrosa va començar la carrera en l'onzè lloc aconseguint acabar sisè, tot i així, assegura que han de treballar en la configuració per acostar-se al ritme del grup capdavanter.

D'aquesta manera, els pilots de Moto GP es donaran cita el proper 23 de setembre al Gran Premi d'Aragó.