Què estàs cercant?
  2. Notícies
  4. Rea, imparable en la segona ronda d'Estoril

Rea, imparable en la segona ronda d'Estoril

Després de la segona prova de la temporada, Jonathan Rea amplia el seu lideratge en el campionat amb 110 punts, mentre que Lowes defensa el quart lloc, amb 62.

Després del primer dia d'acció en la segona prova del campionat de WorldSBK, celebrada al circuit d'Estoril (Portugal), els pilots Jonathan Rea i Alex Lowes van acabar en tercer i quart lloc respectivament en els temps combinats.

La FP2 de la tarda va acabar abans del previst. Tant Rea com Lowes buscaven ascendir en la classificació general, fins que la bandera vermella va detenir la sessió per la caiguda d'un pilot. Quan van tornar a pista, els tres minuts que quedaven van oferir una última oportunitat als pilots per millorar els seus temps. Rea i Lowes, com la majoria dels seus rivals, no van aconseguir una volta ràpida, però van mantenir el tercer i quart lloc de la sessió FP1 del matí.

Rea va aprofitar aquestes primeres sessions per millorar les entrades a les moltes corbes que caracteritzen el circuit d'Estoril, mentre que Lowes va passar gran part de divendres coneixent millor a la nova Kawasaki Ninja ZX-10RR sobre un circuit que el duo de KRT no va tenir la sort de provar durant la temporada baixa.

A la primera cursa de dissabte, Jonathan Rea va portar a la Ninja ZX-10RR al tercer lloc de la classificació, a poc menys d'un segon del guanyador de la cursa, Scott Redding. La cursa de 21 voltes va començar bé per al pilot nord-irlandès. No obstant això, va baixar fins al quart lloc en la segona volta. Però Rea no es va rendir, i va lluitar per tornar al tercer lloc. En les últimes voltes, fins i tot es va plantejar competir contra Toprak Razgatlioglu pel segon lloc, però finalment va creuar la línia de meta en tercera posició.

A la Superpole, Rea va ser una vegada més el pilot més ràpid de la graella, després del seu èxit recent a Motorland. Amb aquesta, ja suma 29 èxits de Superpole en la seva carrera i ni més ni menys que 25 victòries des que s'unís a l'equip oficial de WorldSBK de Kawasaki en 2015.

Lowes, per la seva banda, va acabar tercer en la Superpole, però sota les noves regles d'advertència de bandera groga, va perdre les seves voltes més ràpides de la sessió a l'haver d'ingressar en una àrea de bandera groga per completar la seva volta amb els famosos pneumàtics de qualificació. Com a conseqüència, el pilot britànic es va veure obligat a començar des de la quarta fila de la graella. Lowes va intentar tornar als primers llocs, aconseguint pujar a la cinquena abans de caure al revolt set en la novena volta. Alex es va posar en marxa de nou, però no va aconseguir anotar punts, acabant el 19è.

Jonathan Rea va utilitzar les dues curses de diumenge per ampliar el seu lideratge en el Campionat del Món de Superbikes de la FIM, després de dues victòries molt competides baixa el sol portuguès amb la seva Ninja ZX-10RR.

El nord-irlandès, al igual que el seu company d'equip, va triar un pneumàtic SC0 per a la carrera de deu voltes. Una elecció cosa inusual, ja que el SCX va ser desenvolupat específicament per a aquesta intensa competició de velocitat. No obstant això, l'arriscada elecció va funcionar a la perfecció per Rea, que poc a poc va anar allunyant-se dels seus rivals liderant les últimes cinc voltes i guanyant finalment a Toprak Razgatlioglu per 0,69 segons.

Lowes va començar la Superpole des del desè lloc, però una molt bona actuació del britànic el va ajudar a assegurar-se el sisè lloc.

En l'última cursa de 21 voltes del cap de setmana, Rea va barallar per la victòria juntament amb altres pilots, per acabar barallant en un mà a mà amb Scott Redding. Quan Redding va caure, poc després que Rea ho avancés en la volta 15, el pilot de Kawasaki va poder mantenir un ritme fort fins al final, guanyant a Chaz Davies per 2.787 segons.

A la segona cursa, Lowes va aprofitar la seva posició de sortida, des de la segona fila, per acabar quart, a poc menys de tres segons de podi.

La competició es reprendrà els pròxims dies 11, 12 i 13 de juny a Misano, Itàlia.