2. Notícies
  4. World SBK a Magny Cours

World SBK a Magny Cours

Jonathan Rea guanya el seu cinquè campionat consecutiu

Els dies 27, 28 i 29 de setembre va tenir lloc l'antepenúltima cita del campionat de World Superbikes al circuit francès de Magny Cours.

Els entrenaments lliures de divendres van ser en mullat a causa de la pluja que va caure durant el matí. Tot i així, Leon Haslam va aconseguir ser el segon pilot més ràpid mentre que el seu company, Jonathan Rea, va ser setè. Tots dos pilots van configurar les seves motos i van recopilar la informació suficient.

Dissabte, els pilots de World SBK van disputar la Superpole en mullat. Jonathan Rea va aconseguir classificar-se primer, obtenint la sisena pole de la temporada. Després de sortir en carrera, Rea no va aconseguir desenganxar-se dels seus perseguidors i va protagonitzar algunes batalles. La més destacada va ser l'última quan Toprak Razgatlioglu el va avançar de manera inesperada, aconseguint així la primera victòria pel pilot turc. Haslam va aconseguir classificar-se tercer però una desafortunada caiguda sense conseqüències van deixar al pilot sense opcions per puntuar.

Al dia següent, els pilots van disputar la cursa Tissot-Superpole on Rea va acabar segon i Haslam novè. A la segona cursa de Magny Cours, Jonathan Rea no va voler perdre la primera oportunitat que se li va presentar de assegurar-se el campionat i es va proclamar Campió del Món de WorldSBK per cinquena vegada consecutiva.

Després d'iniciar la cursa, el seu rival Álvaro Bautista es va veure obligat a retirar-se després d'un xoc amb Razgatlioglu. D'aquesta manera, a Rea li servia amb quedar en primera posició per guanyar el campionat de forma matématica. El seu perseguidor durant la carrera, Michael Van der Mark, no l'hi va posar fàcil i van protagonitzar alguns avançaments però finalment Jonathan Rea va aconseguir obrir una bretxa i es va fer amb la primera posició, convertint-se en pentacampió. Ningú abans havia aconseguit cinc títols de World SBK i molt menys de forma consecutiva.

Haslam va tenir un diumenge díficil després de la caiguda de dissabte i algunes molèsties a l'espatlla, tot i així, va acabar en setena posició.

El World SBK encara té dues cites pendents en el calendari. La propera serà del 11 al 13 d'octubre a l'Argentina.

El campionat de SuperSport300 també va disputar la seva carrera aquest cap de setmana al circuit francès. La pilot Ana Carrasco va aconseguir la victòria a Magny Cours, quedant per davant de Manuel González, que es va proclamar campió del món de World SSP300. L'última cursa de la temporada serà a Qatar el 26 d'octubre.