2. Notícies
  4. Comença la temporada de MotoGP

Comença la temporada de MotoGP

Pol Espargaró acaba vuitè en el seu debut amb l'equip Repsol Honda

El Campionat de el Món de MotoGP ha començat aquest cap de setmana (26, 27 i 28 de març) amb el Gran Premi de Qatar, on l'equip Repsol Honda ha demostrat estar a punt per competir al màxim nivell. Després d'un 2020 complicat, l'equip japonès comença aquesta nova temporada amb moltes ganes de tornar a liderar la competició. Aquesta ha estat la primera de les dues curses consecutives que es correran en el Circuit Internacional de Losail.

Durant les proves de pretemporada, ja vam veure com el nou fitxatge de l'equip, Pol Espargaró, s'anava sentint cada vegada més còmode a lloms de la RC213V. No obstant això, el pilot català no vol fixar-se expectatives de moment, sinó que prefereix centrar-se en seguir coneixent a la seva nova companya d'asfalt.

Mentrestant, Marc Márquez continua enfocat en la recuperació de la fractura d'húmer, seguint la recomanació de l'equip mèdic després de la seva última revisió, en la qual se li va aconsellar no participar en les dues curses de Qatar per tornar a competir al més aviat possible. Stefan Bradl ha tornat a muntar la RC213V com a pilot provador en aquesta primera cursa de l'any.

Divendres, la jornada va començar molt calorosa, amb temperatures que s'acostaven als 40ºC. Tot i la calor, Pol Espargaró va ser un dels primers pilots en sortir en els entrenaments lliures 1, però una caiguda va obligar al pilot a abandonar la pista, encara il·lès. Les condicions van ser molt diferents en els entrenaments lliures 2, ja que la temperatura va baixar fins als 20ºC. En aquesta ocasió, el petit dels Espargaró va demostrar una bona actuació, lluitant per un lloc entre els cinc primers en tot moment. Malauradament, un accident en la seva última volta ràpida va deixar la seva marca en 1'53.901 i desè a la general, fent-se un forat provisional a la Q2. Stefan Bradl, per la seva banda, va completar 18 voltes durant els entrenaments lliures 2 i va millorar el seu temps (1'54.634), uns 1,3 segons més ràpid que en l'FP1.

Dissabte va començar amb unes temperatures que van arribar fins als 50ºC durant els entrenaments lliures 3, en què no hi va haver massa canvis. Com a resultat, Pol Espargaró es va guanyar el passi directe a la Q2 en la seva primera jornada de classificació amb l'equip Repsol Honda, que va acabar amb un lloc per Espargaró en la quarta fila de la graella. Mentrestant, Bradl es va assegurar el lloc 17 en la graella per a la cursa de diumenge.

El vent va ser un dels protagonistes durant la cursa de la categoria reina al Circuit Internacional de Losail. Després d'una molt positiva sessió d'escalfament per part dels dos pilots, la primera cursa de la temporada 2021 va donar el tret de sortida, que Pol va aprofitar per situar-se entre els deu primers després del primer revolt. Els temps de tornada del pilot de Granollers van anar millorant durant tota la cursa, arribant a igualar o, fins i tot, superar els dels líders cap al final de les 22 voltes. En la seva primera carrera amb els famosos colors de l'equip Repsol Honda, Espargaró va sumar vuit punts gràcies a la seva vuitena posició. Bradl, per la seva banda, va acabar satisfet amb la seva actuació. El pilot alemany va acabar en el lloc 11, a només un segon de Bastianini.

Ara, l'equip Repsol Honda es prepara per a la segona prova de l'any, també a Qatar el proper cap de setmana.