Què estàs cercant?
  2. Notícies
  4. Breu liderat de Rea a Montmeló

Breu liderat de Rea a Montmeló

Jonathan Rea obté el liderat del campionat després dels problemes tècnics de Toprak en la primera cursa per tornar a prendre la segona posició de la general a l'acabar la segona cursa de el cap de setmana.

El sol brillava i la calor es mantenia al circuit de Montmeló quan els pilots van arribar a la pista el divendres per fer les primeres sessions d'entrenaments del cap de setmana. Les altes temperatures amb les que els pilots van haver de córrer a la tarda van fer que no tots poguessin millorar els seus millors temps de volta de la sessió matutina. De fet, el circuit de Barcelona-Catalunya és particularment exigent amb els pneumàtics davanters, tot i que també cal treballar en l'elecció dels posteriors, sobretot quan la temperatura de la pista augmenta.

La possibilitat de pluja per al dissabte es va fer realitat poc abans de l'inici de la primera cursa de WorldSBK al circuit de Barcelona-Catalunya, deixant als pilots una mica desubicats i sense informació útil abans de la cursa. Jonathan Rea es va alinear segon a la graella, després de no guanyar la Tissot Superpole per primera vegada aquest any, mentre que Lowes va ser cinquè en la línia de sortida.

Rea va prendre la davantera ja a la fi de la primera volta, malgrat una sortida molt ràpida de Toprak Razgatlioglu, el seu principal rival en el campionat. A causa de les condicions humides, Rea va començar a perdre tracció i, finalment, Razgatlioglu ho va avançar en la volta 12. No obstant això, Toprak Razgatlioglu va patir un problema tècnic de motor que li va impedir acabar la carrera, mentre Rea va continuar lluitant pel quart lloc en les últimes voltes.

Els 13 punts que va guanyar Jonathan van ser suficients per situar-se per sobre de Razgatlioglu i tornar al liderat del campionat, a falta de la segona cursa de diumenge.

Lowes va lluitar per aconseguir el màxim de punts una vegada més, però no va tenir ritme de podi i es va quedar finalment amb la sisena posició.

Unes condicions de carrera ideals van donar la benvinguda a l'últim dia d'acció al circuit de Montmeló. Al matí, Rea va tornar a demostrar la seva superioritat en la carrera Tissot Superpole, guanyant-per desena vegada aquesta temporada i deixant al seu major rival 0.211 segons per darrere. Encara que aquesta vegada ha resultat una batalla molt curta, de només cinc voltes, després que un incident de bandera vermella anul·lés la sessió per complet. Semblava que Lowes podia pujar a podi, però finalment va acabar quart.

Ja durant la segona cursa, un altre incident de bandera vermella va provocar una altra carrera reiniciada en WorldSBK, aquest cop de 19 voltes en comptes de les 20 inicialment programades.

Per Jonathan, va resultar una carrera força complicada, sense massa opció a defensar la seva posició a la pista després d'un començament fort. Va recórrer a tota la seva experiència per acabar sisè.

Lowes, per la seva banda, va tenir la mala sort d’embolicar-se amb un altre pilot al principi de la represa de 19 voltes, caient a terra i sent colpejat per la seva pròpia moto. Després de l'incident, Alex va rebre una avaluació completa de la seva mà i canell adolorides a l'hospital.

Ara, en la lluita pel campionat, Rea es troba a només un punt del líder Razgatlioglu. Alex va sisè, a nou del pilot en cinquena posició.

La propera prova es disputarà el proper cap de setmana al circuit de Jerez-Ángel Nieto, entre el 24 i el 26 de setembre.

Ana Carrasco tampoc va viure el seu millor cap de setmana a Montmeló després de caure en la cursa 1 quan va rebre un impacte d'un altre pilot i veure embolicada diumenge en un incident durant la segona cursa, sortint-se de pista al revolt 2 i arribant fins a la zona de grava, cosa que la va fer perdre molt de temps a l'intentar tornar a pista, havent de reincorporar des de l'última posició.