2. Notícies
  4. SYKES GUANYA I REA ACABA TERCER DESPRÉS D'UN FINAL INESPERAT

SYKES GUANYA I REA ACABA TERCER DESPRÉS D'UN FINAL INESPERAT

Misano SBK cursa 1

Tom Sykes ha aconseguit la seva segona victòria de la temporada en Misano malgrat estar en quarta posició durant l'última volta. La primera va ser en Donington Park en l'anterior cita del mundial de WorldSBK. Jonathan Reva ha caigut després de xocar amb el líder de la carrera Chaz Davies en l'última volta, just abans que Jonathan intentés prendre la davantera com havia fet ja en dues ocasions.

En una carrera plena d'incidents i pilots rodant molt junts, Reva ha pres la primera posició en la sortida sent avançat per Michael van der Mark, que ha liderat la carrera durant 13 voltes. Reva es va quedar darrere de van der Mark esperant el moment per avançar-ho quan de sobte van der Mark va caure prenent de nou Reva la davantera fins a la volta 19 quan Davies el va passar.

Tom ha vist caure la seva primera posició de privilegi en aconseguir la Pole Position passant la major part de la carrera en cinquena posició, pujant una posició després de caure van der Mark quan el llavors tercer classificat Marco Melandri va caure també en l'última volta. Tom ja estava en posició de podi quan de sobte es va convertir en una posició guanyadora després de la col·lisió entre Davies i Reva.

Alex Lowes va acabar en segon lloc passant a Jonathan quan havia caigut, qui no obstant això va tornar a pujar al podi acabant en tercer lloc, per a Jonathan aquest podi ha estat el nº 100 de la seva carrera esportiva.

Sykes havia aconseguit un nou rècord de pista amb l'1'33.662 que habia marcat en la Superpole, amb Reva a només un lloc d'ell en la graella. Va ser la 40ª Superpole de Sykes del seu palmarès i la seva segona de la temporada, encara que no va poder recuperar el seu ritme òptim durant la carrera.

En el campionat, amb una carrera més encara per disputar matí en Misano, Reva té 276 punts i Sykes només 46 per darrere amb 230.

DECLARACIONS:

Tom Sykes (Pilot del Kawasaki Racing Team): "En les carreres pot passar qualsevol cosa. Igual que en Donington que teníem molt ritme però també comencem amb la graella invertida. Al final les circumstàncies ens han permès guanyar avui i estic content. Hem aconseguit 25 punts, que mes puc demanar?  Per a matí necessitem millorar la configuració de la moto. Ja en la carrera estava pensant en la de matí, però de sobte altres pilots van començar a tenir problemes. En les carreres has d'acceptar les coses com vénen i només espero que Chaz estigui bé. Ha estat un accident desagradable, així que espero que Chaz pugui estar en forma per córrer matí".

Jonathan Reva (Pilot del Kawasaki Racing Team): "El pla era simplement intentar l'avançament a Chaz en l'última corba, però per desgràcia pels dos no va arribar el moment. Especialment per Chaz. Ell va cometre un error i va perdre la part davantera i em sap molt mal perquè ho copeja però no tenia sortida, estava massa a prop. Espero que estigui bé. No recordo haver estat en el podi d'una carrera en la qual he caigut, tal vegada en una carrera de pluja, però probablement no per ser honest. En l'accident de van der Mark unes voltes abans em vaig haver de sortir de pista. Estava tan a prop que gairebé ens toquem i després la seva moto gairebé em va copejar. Vaig tenir sort. "