2. Notícies
  4. Punts per a Márquez a Catalunya

Punts per a Márquez a Catalunya

Àlex Márquez va finalitzar tretzè al Gran Premi de Catalunya i suma tres punts més a la casella del Mundial. Stefan Bradl va acabar dissetè.

Àlex Márquez va aterrar a Barcelona amb els ànims pels núvols i el seu millor moment sobre la RC213V. El pilot de l'equip Repsol Honda havia aconseguit els seus millors resultats de la temporada al Gran Premi dell'Emilia Romagna, on va finalitzar setè. El de Cervera ha seguit mostrant la seva progressió, però aquesta vegada, ha estat a casa: el circuit de Barcelona-Catalunya. En els primers entrenaments, el pilot es va quedar a menys de mig segon del cap, registrant el novè millor temps amb 1 minut, 40 segons i 478 mil·lèsimes. Stefan Bradl tornava a pujar a l'Honda després de la seva lesió al braç i va finalitzar al minut, 41 segons i 260 mil·lèsimes.

L'evolució es va mantenir durant els entrenaments lliures, acabant a menys de 8 dècimes del millor temps en els FP2, FP3 i FP4 de al GP de Catalunya. El rookie de la categoria reina va acabar la Q1 en vuitena posició, aconseguint la seva millor marca en el Gran Premi i la divuitena posició de sortida. Bradl va acabar a un segon del català i va sortir des de la vintena posició de graella.

El cap de setmana va estar marcat per la presència de Marc Márquez, que va tornar al paddock de MotoGP amb el seu somriure característic. Era el primer retrobament del vigent campió amb el seu equip des de Jerez, la seva caiguda i el seu posterior intent de tornada el 25 de juliol. El de Cervera va comentar: "Hi havia una part de mi que sens dubte volia tornar a pilotar, especialment després d'estar assegut davant d'ella, però ara és el moment de tenir paciència. Ha estat bo venir aquí per parlar no només amb l'equip, sinó també amb la gent d'Honda mentre vam començar a traçar un pla per 2021".

Les abraçades del seu germà li van donar forces a Àlex Márquez, que va recuperar cinc posicions en carrera. El pilot va creuar la bandera a quadres en tretzena posició i és dels pocs que ha finalitzat tots els Grans Premis de la temporada, sense caigudes ni lesions. Aquesta posició li concedeix tres punts més per a la classificació general del Mundial, on ocupa la setzena posició. Stefan Bradl va aguantar les vint voltes del Gran Premi de Catalunya després de la seva lesió al braç.

Ara els toca descansar uns dies abans de la tornada a la competició al circuit de Le Mans, on es disputarà el Gran Premi de França de el 9 a l'11 d'octubre. Abans aniran a el circuit de Portimao per aprendre el traçat, ja que serà la primera vegada que s'inclogui en el recorregut del Mundial.

Foward Racing Team

El primer dia de l'equip MV Agusta Forward Racing Team va estar marcat per la decisió de muntar pneumàtics tous. Durant la segona jornada, tant Manzi com Corsi van aconseguir reduir els seus temps en al menys un segon. Stefano Manzi no es va conformar i va seguir treballant per marcar el seu millor temps en la Q1, tancant la seva millor volta en 1 minut 44 segons 207 mil·lèsimes. Malgrat el seu esforç, el pilot cadet de VR46 Riders Academy sortirà des de la setena fila. Simone Corsi, es va quedar a una centèsima de segon del seu company de box, amb qui va compartir sortida.

La cursa, però, va tenir millor fortuna per Corsi. El pilot de l'MV Agusta Forward Racing Team va aguantar el tipus i es va mantenir coherent sobre la seva moto. Finalment, va creuar la bandera de quadres en quinzena posició, fet que suposa sumar un punt en la classificació general. Stefano Manzi se'n va anar a terra a la revolta dos a causa de la temperatura de l'asfalt, un problema que va compartir amb molts altres pilots.

A ells també els veurem el pròxim 9 d'octubre al circuit de Le Mans per celebrar el Gran Premi de França.