Què estàs cercant?
  2. Notícies
  4. Márquez pren un podi crucial per estendre l'avantatge en el campionat, Pedrosa 12

Marc Márquez va anotar un podi transcendental en l'actual GP Txeca, que va veure també pilot d'Honda Cal Crutchlow pren la història com el primer corredor britànic a guanyar un Gran Premi en la categoria reina a 35 anys (des de
Dia de la carrera a Brno va despertar sota una forta pluja que es va aturar prop d'una hora abans de l'inici de la cursa de MotoGP, deixant la pista completament mullada i la forta possibilitat d'una carrera de bandera a bandera. Amb això en ment, Marc i Dani amb els seus equips van optar per pneumàtics tous pluja, davantera i posterior, una elecció que va resultar ser menys que ideal ja que la pista no es va assecar prou com per recomanar un intercanvi de bicicleta.

Marc va ser l'únic pilot al podi que va competir tant en l'opció de pneumàtics de pluja més suau, un fet que posa de manifest el seu talent i ofici carrera. Després de creuar la línia en primer lloc al final de la primera volta, Marc va haver de cedir el pas a quatre Ducati de càrrega des del darrere, però va aconseguir controlar la bretxa i no perdre massa terreny. També va tenir la precaució de gestionar el seu desgast dels pneumàtics per l'elecció de les línies més humides, i després de Crutchlow i Valentino Rossi també passaven al seu costat, ell va ser capaç de superar a Andrea Iannone i Héctor Barberá i prendre la tercera.

Amb Jorge Lorenzo fora dels punts, Marc va estendre el seu lideratge en el campionat a 53 punts sobre el segon (ara Rossi) i 59 sobre Lorenzo.

Dani Pedrosa va experimentar una carrera molt difícil. No va tenir una bona sortida des de la novena posició de la graella i va acabar la primera volta en 12. En la primera fase de la cursa, que va ser capaç de mantenir el mateix ritme que el seu company d'equip i va recuperar algunes posicions, però a mesura que la pista es va assecar progressivament fora, va perdre velocitat i amb prou feines va aconseguir acabar en la 12a posició. Ell, però, manté la quarta posició en el Campionat.

Demà l'equip Repsol Honda prendrà part en una prova posterior a la carrera d'un dia.