2. Notícies
  4. Losail Round

Losail Round

L'última cita del mundial de Superbikes

Els dies 25, 26 i 27 d'octubre ha tingut lloc l'última cita del campionat de WorldSBK al circuit catarí de Losail. Caracteritzat per ser l'únic lloc on les carreres es realitzen en divendres i dissabte, als pilots els resulta una trobada especial donat que les carreres es disputen de nit.

Durant la sessió d'entrenaments de dijous, Jonathan Rea i Tom Sykes van ocupar el segon i tercer lloc respectivament. Després de protagonitzar una caiguda en l'FP1 pel campió del món, Rea es va recuperar millorant el seu temps. Sykes va estar a 0.008 mil·lèsimes d'arribar al seu company d'equip. La FP1 es va dur a terme durant la tarda de dijous però la FP2 i FP3 es van córrer entrada la nit.

Divendres, els pilots del KRT van protagonitzar la primera cursa ocupant els primers llocs. Tom Sykes va aconseguir una vegada més ser el Poleman, superant el rècord establert pel seu company Jonathan Rea per 0.131 segons. Rea va ocupar el primer graó del podi, aconseguint així la seva victòria consecutiva número 11.

Dissabte va passar una cosa inusual donat que l'última cursa de la temporada del WorldSBK va ser cancel·lada. Després d'una tempesta de sorra seguida d'una tempesta elèctrica passada per aigua, la Direcció de carrera va endarrerir en diverses ocasions l'inici de la cursa veient-se finalment obligada a cancel·lar-a pel mal estat de la pista.

D'aquesta manera, Tom Sykes acaba la seva etapa amb Kawasaki després de 18 anys i després d'haver guanyat 34 victòries i el record d'aconseguir 48 Superpoles.
Jonathan Rea s'acomiada del campionat liderant per quarta vegada consecutiva el mundial de WorldSBK, fent història després d'aconseguir 71 victòries, 56 d'aquestes per a Kawasaki, el màxim nombre de victòries que un pilot ha puntuat per un fabricant.

L'any vinent Jonathan Rea seguirà ocupant un costat del box de l'equip Kawasaki Racing Team juntament amb Leon Haslam, el nou integrant de l'equip per a la temporada vinent. Haurem d'esperar fins al mes febrer per veure la primera cursa que es disputarà a Austràlia.