2. Notícies
  4. PRIMERA VICTÒRIA DE L'ANY PER SYKES.

PRIMERA VICTÒRIA DE L'ANY PER SYKES.

Donington Park SBK cursa 1

Tom Sykes ha guanyat la seva primera carrera en el Campionat de WorldSBK aquesta temporada amb un clar avantatge de 16,5 segons sobre el segon i acostant-se en punts al seu company d'equip i líder del campionat Jonathan Reva amb 50 de diferència. Reva no ha pogut lluitar per la victòria a causa d'un problema que li ha causat una caiguda sense conseqüències físiques.

Tom Sykes ha aconseguit la seva novena victòria consecutiva en Donington Park per Kawasaki sent aquesta la 32ª del seu palmarès, després d'una carrera plena de girs inesperats.

Al matí, abans de la carrera, Sykes ha aconseguit la primera Superpole de la temporada sent la 39ª de la seva carrera esportiva. Sykes a més ha marcat un nou rècord de pista amb un 1'26.641 en aconseguir la Superpole. Reva s'havia classificat segon i sortia en graella just al costat del seu company d'equip. El pilot de Kawasaki MXGP Tommy Searle, ha estat convidat per l'equip aquest cap de setmana i ha estat en la graella de la primera cursa per recolzar als seus companys de Kawasaki.

Al principi de la carrera de 23 voltes, Chaz Davies va prendre la davantera amb Sykes i Reva per darrere d'ell, després d'una volta al circuit de 4.023km Reva va passar al segon lloc i posteriorment a liderar la carrera, però poc després Davies va caure en la volta set.

Sykes, el campió del Món de WorldSBK 2013 ha rodat molt constant cap al lideratge en el seu circuit favorit aconseguint finalment una clara victòria.

Reva havia experimentat alguns problemes de vibració al final de la carrera i s'havia vist obligat a frenar el seu ritme, caient finalment a gran velocitat mentre el seu pneumàtic es desinflaba a tres voltes del final.

Haslam, pilot wilcard de l'equip Kawasaki Puccetti Racing va portar la seva Ninja ZX-10RR al segon lloc del podi després de la caiguda de Reva, però ja estava en posicions de podi prop del final de la carrera gràcies a una bona sortida..

Amb una altra carrera més a 23 voltes per disputar aquest cap de setmana, Sykes ha tancat la bretxa que havia aconseguit Reva deixant una diferència de 50 punts d'avantatge.

DECLARACIONS:

Tom Sykes (Pilot del Kawasaki Racing Team): "Ha estat una carrera fantàstica i l'he gaudit al màxim. Ha estat difícil i no era exactament el que tenia planejat, però així són les carreres. Vaig fer una bona sortida però durant l'intent d'avançament de Chaz tenia massa càrrega de combustible i estava massa al límit. Vaig perdre molt temps en aquesta maniobra, però l'experiència d'avui ha estat una benedicció disfressada en realitat, perquè ara tinc una idea més clara de la configuració de la moto de carreres en estar rodant amb els altres. Durant el cap de setmana he rodat bastant centrat a millorar i he aconseguit grans resultats. Ha estat fantàstic guanyar aquí de nou. "

Jonathan Reva (Pilot del Kawasaki Racing Team): "Aproximadament una volta abans que Tom em passés, vaig començar a notar moltes vibracions entrant en les corbes amb gas. Vaig tenir un munt de chatter des de la part davantera cap enrere. Quan Tom m'ha passat ha empitjorat. Solament pensava a acabar la carrera i obtenir alguns punts. En retrospectiva hauria d'haver parat perquè hauria salvat la meva moto ja que ha quedat completament destruïda. L'equip haurà de construir-me una nova per a matí, per la qual cosa també és frustrant per als mecànics. Estic realment decebut, per ser honest. "