Què estàs cercant?
  2. Notícies
  4. Pol(e) position a Silverstone

Pol(e) position a Silverstone

Pol Espargaró demostra el seu bon estat de forma al Gran Premi de la Gran Bretanya, aconseguint la seva primera pole position amb el Repsol Honda i un merescut cinquè lloc en la cursa.

Tant Pol Espargaró com Marc Márquez van començar el cap de setmana del Gran Premi de la Gran Bretanya, celebrat al circuit anglès de Silverstone, amb bon ritme sobre les seves Honda RC213V.

Mentre els núvols planaven sobre l'asfalt, els pilots van començar a córrer sobre els 5,8 quilòmetres de llarg que mesura el circuit, a què han tornat per primer cop des del passat any 2019.

Pol va aprofitar la jornada de divendres per seguir guanyant confiança en si mateix després dels problemes soferts durant l'últim Gran Premi. Va acabar la primera tanda d'entrenaments lliures en quart lloc i, a la segona, el #44 va millorar el seu temps per acabar el divendres com el pilot més ràpid d'Honda a la general, amb un 2'00.035. Encara set dècimes darrere de Quartararo, que va ser el primer classificat, Espargaró es va quedar a tan sols 0,2 segons del segon, Jack Miller.

Marc, per la seva banda, va començar el dia demostrant el seu bon estat físic, aconseguint mantenir-se entre els pilots més ràpids en els entrenaments lliures 1. Desafortunadament, quan quedaven pocs minuts perquè acabessin els primers entrenaments, una caiguda a 270 km/h va obligar al vuit vegades campió del món a acabar la sessió. No obstant això, el #93 va tornar a pista per als entrenaments lliures 2, i va millorar el seu temps a 2'00.051.

Dissabte tampoc va començar malament del tot per als pilots de l'equip Repsol Honda, ja que tots dos van aconseguir una passada directe a la Q2, sense donar-li més importància a una petita caiguda de Pol a la fi dels entrenaments lliures 3. Després de l'incident, el petit de dels Espargaró va sortir de pit lane disposat a lluitar a el màxim a la Q2. Ja amb el segon joc de pneumàtics que va seleccionar, Pol es va desencadenar i va marcar el seu millor temps de volta a Silverstone: 1'58.889. Aquest temps el va posar en segona posició, però un cop ja es trobava al parc tancat, va ser ascendit a la pole position, a causa d'una infracció dels límits de la pista per part de Jorge Martín. Aquesta pole position es converteix en la primera de Pol amb l'equip Repsol Honda i en la tercera en la categoria reina.

Márquez va acabar desè en els entrenaments lliures 3 i quart en els lliures 4. Després, durant la Q2, Marc va regalar als espectadors una increïble volta final, que li va fer guanyar-se el cinquè lloc en la graella, a 0.197 del seu company d'equip.

Diumenge també es va despertar gris a Silverstone. De seguida, l'equip Repsol Honda es va posar mans a l'obra, i Pol va tornar a ser dels més ràpids en el warm up, a 0,135 segons de el primer lloc. Una caiguda durant la sessió trasbalsar el pla del Marc, que tot i així va aconseguir marcar el desè millor temps.

Des de la pole, Pol va sortir disparat i, durant les quatre primeres voltes, va aconseguir mantenir el lideratge. Finalment, Fabio Quartararo va aconseguir al pilot de Granollers a la cinquena volta.

No obstant això, Pol no va cedir quan Alex Rins i el seu germà, l'Aleix, es van acostar també per intentar superar-lo. Quan els seus pneumàtics van començar a desgastar-se, Espargaró va canviar el seu enfocament amb l'objectiu principal de defensar la seva posició a la pista. Després de creuar la línia de meta en cinquè lloc, Pol aconsegueix el seu millor resultat fins a la data com a pilot de Repsol Honda.

Marc també va tenir un bon començament de carrera. Un lleu contacte amb Jorge Martín va fer que Márquez es desviés una mica i que, poc després, caiguessin tots dos a terra il·lesos. No obstant això, l'incident va ser suficient per obligar els pilots a acabar la carrera. Ara Marc, després de disculpar-se amb Martín, ja s'enfoca en la propera cursa.

La 13a jornada es correrà al circuit d'Aragó, pista en què la RC213V funciona, havent obtingut set victòries dels dotze Grans Premis celebrats allà des de l'any 2010.