2. Notícies
  3. Racing
  4. Marc Márquez, nou líder del Mundial

Marc Márquez, nou líder del Mundial

El pilot CatalunyaCaixa finalitza tercer al Gran Premi de Gran Bretanya El de Cervera puja fins a la primera posició en la classificació general, amb sis punts d'avantatge sobre el segon classificat
El pilot CatalunyaCaixa Marc Márquez és, de nou, el líder del Mundial de Moto2. Després de finalitzar tercer en el Gran Premi de Gran Bretanya, el de Cervera ha aconseguit a Silverstone el seu cinquè podi de la temporada, el 30 º de la seva carrera esportiva. En un cap de setmana complicat, Márquez s'ha mostrat molt competitiu tot i no tenir les millors sensacions amb la seva muntura.
Al 'warm-up' d'aquest matí l'equip va fer un pas cap endavant, després d'un intens treball dut a terme al costat del seu tècnic Santi Hernández. No obstant això, Marc no sortia amb les sensacions desitjades sobre de la seva muntura i això va perjudicar l'actuació del pilot CatalunyaCaixa en un dels circuits més exigents del calendari.
Després d'una bona sortida, en la qual Marc s'ha mantingut en la 5 º posició, un primer grup de set pilots ha liderat la cursa a un ritme elèctric-per sota de la 'pole' d'ahir-. El pilot CatalunyaCaixa ha anat guanyant posicions en les primeres voltes, i després d'avançar a Andrea Iannone ha aconseguit la 3 º posició a la tercera volta. Però l'intercanvi de posicions ha tornat a ser una constant en la prova d'avui i des de la 4 º posició, Márquez ha anat de menys més, fins a aconseguir la 2 º posició en la volta 11. Però un combatiu Scott Redding li ha passat dos girs més tard. Un duel que va obtenir la seva màxima esplendor en les últimes voltes de la sisena prova de la temporada, en què el pilot CatalunyaCaixa ha aconseguit de nou la 2 º plaça a quatre voltes del final. Però Redding l'ha superat en un últim gir d'infart, en què Márquez i el pilot britànic han mantingut un gran duel, amb successius avançaments entre tots dos. El de CX finalment va creuar la línia de meta en tercera posició, per darrere de Pol Espargaró i Redding, aconseguint així 16 valuosos punts per ascendir fins a la primera posició de la classificació general.
D'aquesta manera, el pilot CatalunyaCaixa s'acomiada de Silverstone, on l'any passat va patir una caiguda i se'n va anar del traçat britànic a 82 punts del primer classificat, com a nou líder de la general. Amb 102 punts avantatja amb 6 al segon i tercer classificat, Pol Espargaró i Thomas Lüthi, que estan empatats a punts. El proper repte de Marc serà d'aquí a dues setmanes, amb la disputa del Gran Premi d'Holanda, a Assen, a "La Catedral".
Marc Márquez, pilot CatalunyaCaixa, 3 º classificat en el Gran Premi de Gran Bretanya, 1521 del primer classificat, 1 º en la general amb 102 punts:
"Avui ha costat molt. Veient on estàvem ahir, crec que és un gran resultat. En el warm-up hem aconseguit millorar una mica, però sabíem que en carrera patiríem. Hem vist que les Kalex aquí anaven molt fines i he decidit donar el cent per cent en cursa, mantenint la calma i pensant en sumar els màxims punts per al Campionat. La cursa ha estat amb un ritme molt alt des del principi i potser si amb Iannone i Redding no ens haguéssim molestat, Pol [Espargaró] no s'hagués escapat. Ha anat així, m'he posat davant per intentar recuperar terreny, però Redding m'ha tornat a passar, així que crec que al final hem fet un gran treball. Sumar 16 punts en un circuit que ens ha costat tant és molt important, i he de donar les gràcies especialment al meu equip, que ha estat treballant molt dur tot el cap de setmana, sobretot ahir, que van estar treballant fins les dues de la matinada ".
Emili Alzamora, Team Manager:
"Aquest ha estat el cap de setmana més complicat per Marc D'una banda, les condicions meteorològiques, pluja i vent, no van ajudar massa, però un altre factor important ha estat el fet de no acabar de trobar la posada a punt ideal en aquest circuit perquè Marc pogués trobar-se còmode amb la moto. A més, un canvi defectuós, li va saltar la marxa quan encarava un dels revolts ràpides del circuit, va fer que, durant els entrenaments d'ahir, Marc se n'anés a terra. Tot aquest cúmul de circumstàncies ha fet que Marc encarés la carrera d'avui sense tenir la moto a punt. Així i tot, Santi Hernández i Marc han realitzat un gran treball durant el warm-up del matí. Sabíem que el màxim que aspiràvem avui era al podi i fins i tot sortint amb aquestes condicions Marc ha donat el màxim i va poder sumar uns punts que són molt importants de cara al Campionat. Donar les gràcies a l'equip que ahir van estar fins les dues de la matinada al box ".