Què estàs cercant?
  2. Notícies
  4. Incessant lluita de Marc a Aragó

Incessant lluita de Marc a Aragó

Marc Márquez torna a podi després de la seva batalla més dura de la temporada davant Pecco Bagnaia, mentre Pol Espargaró salva punts en el 13è lloc.

Quan els pilots de MotoGP van arribar divendres al circuit de MotorLand disposats a córrer el GP d'Aragó, es van trobar amb un cel clar i amb unes condicions ambientals agradables per a la jornada inaugural, mantenint-se la temperatura ambient al voltant dels 25ºC i arribant a la de la pista els 44ºC a la tarda. Els pilots d'Honda, amb les seves respectives RC213V, van acabar la primera sessió entre els deu primers, i tots a un segon del primer classificat en els temps combinats.

Marc Márquez va començar el dia demostrant estar en bona forma, dominant els entrenaments lliures 1 amb una volta súper ràpida a la fi de la sessió (1'48.048). Un xoc al revolt 16 durant els entrenaments lliures 2 va alterar el ritme de Marc, i encara que va sortir il·lès de la caiguda, va decidir no pressionar per millorar el seu temps en pista.

Pol Espargaró, que provava per primera vegada la seva RC213V al circuit de MotorLand, va acabar desè a la FP1, però a quatre dècimes dels tres primers. Encara que va retallar 1,4 segons entre el FP1 i el FP2, el seu temps de volta més ràpid de el dia, un 1'48.166, el va veure allunyar-se de el top 10 per només 0.080 segons.

Dissabte, durant els lliures 3, Marc Márquez va poder baixar el seu millor temps a 1'47.185, acabant en la vuitena posició i guanyant un lloc segur a la Q2. Més tard, va patir la seva segona caiguda de la finalitat de setmana en l'última volta de la FP3, lliscant al revolt 14. Encara il·lès, el vuit vegades campió de món no va poder marcar una última volta ràpida, però va mantenir el seu lloc entre els deu primers. Ja en la FP4, el #93 va encapçalar la sessió i va millorar el seu temps de tornada just a la fi. Va resultar ser una sessió molt productiva per a Marc, que va acabar molt satisfet amb el seu treball en pista.

Márquez va aconseguir un millor temps de 1'46.736 en l'última volta de la Q2, a només una dècima del seu rècord de tornada. El quart lloc de la graella de sortida que va aconseguir el de Cervera és el seu millor resultat des que va tornar a la competició, després d'haver començat els GP d'Alemanya, Àustria i Gran Bretanya des del cinquè lloc de la graella.

Per la seva banda, Pol va començar bé el dissabte i va continuar millorant el seu temps de tornada (1'47.134) per fer-se un lloc a la Q2. Durant els lliures 4, va seguir millorant el seu ritme i va aconseguir el vuitè lloc, a només 0.381 del seu company d'equip. Finalment, Espargaró va marcar un millor temps d'1'47.194 per assegurar-se el vuitè lloc en la graella de sortida.

La boira matutina va retardar la calor de diumenge a Aragó, encara que no per molt de temps. Quan la boira va desaparèixer, va deixar pas al dia més calorós del cap de setmana. Quan els pilots de MotoGP es disposaven a col·locar-se en la graella, la temperatura de la pista ja s'apropava als 50 ºC.

Des de la segona fila de la graella, Márquez es va llançar cap endavant des del primer moment i immediatament va demostrar que anava a donar guerra al costat de Bagnaia, a què tenia just davant. Van estar junts durant tota la carrera, igualant constantment els temps de tornada de l'altre i obrint un avantatge considerable sobre aquells que lluitaven pel tercer lloc. Márquez va passar gran part de la carrera darrere del pilot de Ducati, mantenint la calma, estudiant i buscant les debilitats de l'italià. Al començar les cinc últimes voltes, el #93 va accelerar el seu ritme i va començar a augmentar la pressió sobre Bagnaia abans de començar l'assalt constant que va posar entre les cordes al seu oponent.

En les últimes tres voltes, l'avantatge va canviar un total de catorze vegades, mentre que Marc i Pecco lluitaven pel primer lloc. Al més pur estil Márquez, el #93 es va negar a rendir-se fins a l'últim moment. I, després d'un últim i ambiciós moviment al revolt 12, Marc finalment va obtenir un merescut segon lloc i el seu segon podi de la temporada.

Pol Espargaró va protagonitzar un sòlid inici de carrera, mantenint la seva posició dins del top 10. Ja en la quarta volta, Espargaró es trobava darrere de Rins i el va seguir durant diverses voltes, mentre tots dos buscaven aquest lloc entre els deu primers. Pol va reprendre breument el control per la batalla abans d'acabar finalment en el lloc 13, acumulant únicament tres punts més. El #44 va acabar el cap de setmana decebut, però amb ganes del següent GP.

La 14a ronda del Campionat de Món se celebrarà el proper cap de setmana a Misano.